Mot körkortet och vidare..

Idag har lilla jag haft körletktion. Jag får alltid samma känsla när jag sitter där upptryckt bakom ratten (så att mina små pygmében ska nå ner till pedalerna), körandes mitt i stan - Vad gör jag här?! Hur kan dessa människor låta mig köra helt själv?

Förr när jag såg övningskörningsbilar körandes runt cityringen tänkte jag alltid att de måste vara jättebra på att köra, eftersom de får köra där. Nu har jag kört där två gånger. Det skrämmer mig. Inte så att jag tycker det är läskigt att köra där, men just för att de låter mig köra där. Har alltid förr känt mig säker när jag traskar över den vägen - men hur blir det nu? När jag vet sanningen om vilka som får köra där? Jag vet inte.. Kanske kommer jag darra som en liten förfrusen groda när jag nästa gång korsar vägen.

I övrigt måste jag bara nämna att min lärare tyckte att jag har kommit jättelångt sen jag började på körskolan! Att jag var ytterst duktig! Idag fick jag till och med backa för första gången. Måste säga att det gick bättre än jag trodde det skulle, men hade det legat en gubbe där på marken hade han definitivt inte levt längre. Men så kanske det alltid är när man backar i och för sig..

Parkera fick jag också göra! Både framåt och bakåt! Han sa att om jag backar in mellan två bilar på en parkering ungefär åtta gånger till hemma så kommer jag kunna göra det blundandes sen. Dock ångrade han sig och sa att han nog inte borde säga så efetrsom han trodde att jag skulle testa på riktigt. Undrar vad han egentligen tror om mig?

You would never have guessed

Igår var det slask ute.

Inatt var det kallt.

Idag är det is. Överallt.

November och sju minusgrader

Tadaá. Skola. Igen.

Det var omänskligt kallt och mörkt när jag vaknade imorse. Minus 7 grader. Och bäcksvart.

Det var omänskligt tidigt också. Halv sju. Usch.

Nu är jag alla fall i skolan. Vi har fått en timme på oss att i våra basgrupper sitta och diskutera våra drömyrken. Har jag nämnt att jag gillar denna skola? Det tog oss tio minuter, och då hade vi dragit ut på tiden en hel del.

Nu är det fikadags. Fast eftersom jag är pank blir det endast att kolla på när andra fikar.
Inte alls lika mysigt faktiskt.


Annars så längtar jag till julen. Jag vill ha julmust! Tänk så underbart..
Men snart så. Jag längtar!

RSS 2.0