Saknar min baby

 
 

Friskförlarad. Ungefär.

Anser mig själv som frisk nu. Typ. Är väldigt förkyld bara, och har lite ont i halsen. Men jag ligger inte längre utslagen på sängen, vilket jag ser som ett bra tecken.
 
Idag har jag istället städat hela lägenheten - till och med damsugit! Och diskat all disk jag har staplat på hög under min sjukdomsperiod. Eftersom jag också bytt lakan återstår nu bara att duscha också. Sen är jag officiellt frisk. Det ska firas med Mossens kyklingrulle hos Annica ikväll!

Halsont och sommardrömmar

Sitter nu och har ont i halsen för sjätte dagen i rad. Imorse fick jag den underbara surprisen att även halsmandlarna gjorde ont. Som jag hade längtat. Dagen har därför spenderats i min säng - mestadels hel- eller halvsovandes kollade på tv.
 
Såg på nyheterna - två gånger på två timmar - att det imorgon (eller när det nu var) ska snöa i norrland. Vilket fick mig utsökt att tänka på sommaren. Och jag drömde mig iväg lite..
 
 
 
Skulle det inte vara underbart? I juni. Om ändå boende ingick i det priset..

Nollan har blivit nymble!

Som svar på pappas fråga ifall jag nu har blivit etta, kan jag nu meddela att jag blivit det! Eller "nymble" som det kallas här.. Antar att det typ betyder ny på person som gått på chalmers längre än fyra veckor. När man sedan börjar tvåan blir man "gamble", och är det tills man tar examen.
 
Men enligt våra phaddrar kommer vi vara nollan tills vi går i tvåan och får egna nollan att ta hand om. Fast jag tvivlar på att dom någonsin kommer sluta kalla oss det... Så det beror lite på vem man frågar. Dock slipper vi nu gå runt med nollbrickor, vilket är ganska skönt!

Pluggeliplugg

Sakta men säkert börjar livet återgå till något lite mer normalt. Två dagar i rad har jag nu lyckats att inte somna så fort jag kommit hem, utan har istället pluggat lite. Nu ligger jag bara en vecka bakom i kemin.

Idag har jag också lyckats att lära mig periodiska systemet. Kan numera skriva ut det på ett papper endast från huvudet. Nu återstår det bara att plugga in vad alla förkortningar betyder, och massvis med joner.
Men det är ganska kul faktiskt!

Sista heldagen som nollan!

Sista nollningsveckan är snart över. Idag har vi vår första dag som är ledig från nollning - den näst sista dagen av fyra hela veckor. Kvällen ska därför spenderas ätandes tacos hos Annica. Imorgon är det nollfinalen - dagen då vi officiellt kommer att bli ettor! Spännande!
 

Mission Impossible

 
Dags att börja plugga Periodiska Systemet. Om fyra veckor ska vi kunna det utantill.
 

Veckans aktiviteter

Efter begäran om att få veta hur det gick på Chalmeristmiddagen i tisdags, kan jag tragiskt nog meddela att jag hoppade över den. Orkade inte med att vara social just den dagen. Det är också svårt att vara finklädd till något när man inte hinner hem efter skolan innan det börjar. Skorna fick inte plats i väskan bredvid min enorma mattebok. Däremot har det hänt andra saker denna vecka som jag har varit med på!
 
I onsdags var det tårtbakstävling, som jag och mitt lag tyvärr inte gick vinnande ur. Kval för NollpoQuarlen gick också av stapeln (där kemis bäste nollan på att häfva öl utsågs). Jag som inte gillar öl, och tycker det ser mer eller mindre livsfarligt ut att häfva satt och kollade på medan folk gjorde mer eller mindre lyckade försök.
 
Torsdag bjöd på både Nollkampen, en tävling i fyr-person-skidgång, åtta-mans-säckhoppning och flytade lådbils race mellan alla sektioner - i vilken K (kemiteknik) kom på en hedrade andraplats! Tydligen det bästa K någonsin kommit, åtminstone så länge någon kan minnas. Och sedan var det coctailparty på kvällen med pubquiz som jag och mitt lag också kom tvåa i (bäst av alla nollan)!
 
Igår, fredag, anordnades läsårets första pubrunda. Kvällen började direkt efter skolan med förfest med phaddrarna. Under kvällen besöktes sedan fysiks pub Focus, väg och vattens pub (vad nu den hette..) och såklart kemis pub Fort NOx! Större delen av tiden spenderades dock i kö. Men trevligt hade vi det i alla fall!
 
 
Inatt sov jag tolv timmar. Efter ett litet telefonsamtal med min älskade lillasyster (som var riktigt jättedålig på att peppa mig att gå upp ur sängen) tog jag mig tillslut till affären. Åt sedan lax innan jag sov en timme till. Man blir trött av att vara så social hela tiden!

Låt mig presentera:

 
Min finfina labrock och labanteckningsbok! Tyvärr fick vi inga egna skyddsglasögon... Så just nu känns det mer doktorigt än kemiigt. Men det funkar! Nästa lab är det dags för på onsdag.
 
 

Jag är kemist

Min första riktiga kemilab som Kemist har idag gått av stapeln! Det var en leklab. Vi fick mosa bär och lite annat och sen använda det mosade som pH-indikatorer. Inget allvarligt, och inget livsfarligt. Men labrockar och glasögon och skyddshandskar används alltid.
 
OCH vi ska få egna labrockar!
Vilket jag ser barnsligt mycket fram emot!
 
 
Jag är kemist - javisst!
och vi har aldrig trist!
Vi börjar festa tidigt,
och stannar kvar till sist!

RSS 2.0