The verdict is in

JAG FÅR PÅSKLOV!

Fick förra veckan tillbaka mattetentan - några poäng från en femma, men den var jag heller inte orolig över. Och idag fick jag fysiktentan, vilken jag hade lyckats skrapa ihop poäng som räckte precis till en FYRA! Megastolt där alltså! Det trodde jag aldrig!

Detta betyder alltså att jag har ett tvåveckors påsklov att se fram emot! Med början på lördagkväll. Först ska jag ju också överleva högskoleprovet som är på lördag. Men det ska nog gå bra det också.

Oh, the irony..

Det har nu kommit ut massvis med nyrenoverade studentlägenheter som man kan intresseanmäla sig på. Anmälningstiden går ut imorgon, och jag kollade just på vilken plats jag låg på i kön. Det roliga är att jag ligger på plats 11-25 på alla de små lägenheter jag skulle ha råd med. Men på plats 2-5 på dom större som kostar 5000kr i månaden.

Man måste ju bara uppskatta ironin.

Bara råkade..

Det kan hända att jag råkade hamna i en frisörstol igår..


Så jobbar vi

Nu har jag anmält mig till omtentor i matte och fysik. Eftersom anmälningsperioden till omtentorna går ut innan vi kommer få reda på reslutaten från de ordinarie tentorna..

Så jobbar vi på Chalmers.


Kulinariska framsteg

Såhär efter att under lite mer än ett halvår ha lagat mat mer eller mindre bara i mikron har jag kommit fram till stora framsteg! Nu har jag lärt mig hur man kokar makaroner och fixar kykling. (och nej den va inte rosa. och ja jag är säker. och ja jag har ätit det och överlevt.)

Min meny har i och med det fått många nya kombinationer att välja bland. Var ganska så välbehövligt skulle jag säga!

Update:
Jag kan meddela att makaroner, tonfisk och creme fraish med citronpeppar inte är någon hit tillsammans. Bra att veta.

Kulturell söndag

Igår kände jag och Annica oss kulturella och bestämde oss för att besöka Universeum. (Hade eventuellt också något med att göra att vi hade "gå två för en"-kupong, och att Annica aldrig hade varit där). Dock kände vi oss lite lost utan några småbarn att hålla koll på. Det var tydligen annars det man skulle göra där.

Vi passade på att fika där också. När vi hade kommit halvvägs in i våra vanlijmunkar fick vi oss en liten chock - vanlijkrämen va frusen. Men då - eftersom jag är mina farföräldrars barnbarn - gick jag snabbt tillbaka och klagade! Och vi fick oss två nya nybakade istället. Plus en lite smått illamående mättnadskänsla efteråt..


Det va i alla fall mycket trevligt.

Även fast fiskarna va läskigt stora och Annica var livrädd för aporna.

Freedom

Ja, det är sant - Jag är fri! Äntligen! Två veckors konstant pluggande är äntligen över! Phhu.



Efter tentan idag köpte jag mig den obligatoriska Ben & Jerry-glassen och begav mig hem till min säng. Här har jag varit sen dess. Två filmer senare. Och det har varit underbart! Inte en endaste liten tanke om att jag "borde göra nått annat" har dykt upp i hjärnan! Fabulous.


Snart - när Annica smsar att hon är ute ur duschen - ska jag bege mig hem till henne. Vi ska fira att tentorna är över med en pizzakväll! Går liksom inte att göra på nått annat sätt. Sån här lycka måste firas!

In a perfect world...


Kony 2012 - Ni måste se detta!


Gränsvärden och kurvkonstruktion

Nu har jag spenderat hela helgen med att plugga. Märkte nyss att jag satt och funderade på vad det är för dag imorgon. Då vet man att man inte haft en så underhållande helg..

Men jag ger upp att försöka förstå mig på gränsvärden som går mot oändligheten som inte existerar. Istället tar jag mig en hjärn-vilo-kväll som förberedelse inför mattetentan imorgon. Jag tror starkt på det där om att man inte ska överplugga. Det gör inte Annica.... hehe.


Lite extra press känner jag dock inför dessa tentor den här tentaperioden. Om jag kuggar någon ligger nämligen omtentan precis efter annandag påsk. Vilket gör att hela mitt tvåveckorspåsklov försvinner, och jag kommer få spendera hela påsken med att plugga. No pressure there.


Godmorgon!



Eftersom det är Lördag satt jag klockan på åtta imorse, för att få ut det mesta av dagen liksom. Eventuell för att jag har tenta på måndag. Och innan en tenta finns det inget som stavas h-e-l-g. Vid tio öppnar bibblan. Och jag planerar att vara där då. Kanske några minuter efter. Beror på hur duktig jag är...

Även fast jag inte har helg har andra personer det.

Till exempel mina grannar.

Inatt 2:30 kom till exempel ett helt - högljutt - gäng hem från krogen. Det kändes lite som att dom efterfestade bredvid min säng. Alltid lika trevligt. Tillslut lyckades jag i alla fall somna om.

RSS 2.0