Händelserik dag

Idag har det hänt grejer ska ni veta!

1. Jag såg Staffan Olsson när jag skulle byta buss på stan.
2. Flera personer blev påkomna när de inte betalat/stämplat kortet på bussen.
3. Har fått veta att jag kommer få bostadsbidrag!
4. Har kokat ägg för första gången i mitt liv. Och det blev riktigt lyckat!


Pizzadejt med pappa

Efter en lång dag i skolan med tre föreläsningar plus en plugglektion har jag träffat min far för första gången sen flytten! Det var najs och han bjöd mig på pizza! Tog med halva min hem igen, så nu har jag mat tills imorgon också. Sånt gillar vi starkt!

I'm not singing in the rain, at all

Igår gick Nollkalaset av stapeln! Alla Chalmers nollor samlade och vips var Kårhuset förvandlat till typ världens största nattklubb. För att inte glömma hoppborgen, bollhavet och sumobrottningen! Det var ju trots allt ett kalas. Roligt som bara den!


Gick nyss hem från bussen i världens hemskaste spöregn. Jag överdriver inte! Gatorna var översvämmade, och det tog inte lång tid innan jag inte visste om det var skor eller poolar som jag hade på fötterna. Nu hänger mina kläder på tork över badkaret. Måste lära mig att aldrig lämna lägenheten utan paraply..

Blev hembjuden till Anna och Pubbe på mat ikväll, varför jag åkte buss. Underbart gott var det!

Avklarad dugga

Duggan (som visade sig vara mer en tenta än en dugga) är avklarad! Gick bättre än förväntat fakiskt. Jag lyckades få ut ett svar på varje tal, vilket vanligtvis brukar vara positivt. Dock känns det som att själva uträkningarna var ganska svajiga på vissa tal.. Vilket troligen betyder att svaret också blev fel.. Men den som lever får se!

Nu har jag också bokat en körlektion, så förhoppningsvis får jag ett sånt där litet plastkort ganska snart som säger att jag ät tillåten att köra bil. Man kan ju bara hoppas!


God morgon världen

Om tio minuter ska jag bege mig till skolan. Det är dags för den första matteduggan.

Wish me luck!

Pluggis



Här sitter jag och räknar matte klockan tio. Såklart har jag nu givit upp, och min vana trogen blev självklart sista talet fel. Däremot blev första talet rätt!

Grattis mig!

Goda nyheter

Gott folk!

Jag kan nu lugna er - jag är inskriven! Min plats på Chalmers är säkrad! Nu är det bara att komma ihåg att skriva lite tentor här och där, så kommer ingen kunna sno min plats. Känns bra.


Imorgon börjar föreläsningen kvart över ett. Sen är det en "övningslektion", ett pass som man sitter och pluggar fast med tillgång till en doktorand (oftast) som hjälper till om man behöver hjälp. Kan vara bra ibland. Speciellt eftersom första tentan är PÅ FREDAG!

Eller det är egenligen ingen riktig tenta. Det är en dugga. En fejk-dugga. Egentligen en diagnos typ. Så vi får se hur vi ligger till... Känns både bra och mindre bra. Bra för att man får testa på hela tenta-grejen. Mindre bra eftersom jag endast fattar vad han pratar om på lektionerna. Sedan när jag ska räkna själv går det inte längre när jag kommer till lite mer avancerade tal...

Men men. Det får gå! Jag och Anna (min nya vän från Dalarna) ska i alla fall stanna kvar efter skolan och råplugga. Känns som något vi kommer göra fler gånger...


Titta så fint Göteborg låter!


Riskabel morgondag

Som fortsattning på föregående inlägg kan jag tillägga att tanken tydligen är att vår klass snart ska få plats i endast en föreläsningssal. Det går inte än på långa vägar. Men precis, kanske hoppar alla av när det riktiga plugget kommer igång.

Imorgon går inskrivningen av stapeln! Kommer jag inte dit då stryks min plats.. Sista riskabla dagen helt enkelt. 11.00 ska jag befinna mig vid kårexpeditionen. Med min ifyllda gula lapp jag fick igår. Förhoppningsvis bryter jag inga ben på vägen så jag missar det...

Idag då? Minns knappt själv.. En vanlig matteföreläsning. Ekvationssystem var dagens ämne. Fattade ingentig om hur dom menade att man skulle göra när jag igår försökte tyda texten i matteboken, men efter föreläsningen känns det inte som några större problem!
Sånt gillar vi.

Lite administrativa problem för dom

Imorse började skoldagen med info om Chalmers. Vi fick bland annat veta att:

- Det finns ca 50000 studenter i Göteborg.
- Ungefär 10000 av dom går på Chalmers.
- ca 2000 personer sökte, men kom inte in på Tekniskt Basår i år.
- Dom tar alltid in extra många, eftersom det alltd är så stort avhopp de första veckorna.
- I år har ingen hoppat av..... Vilket ger administrationen problem eftersom vi egentligen är för många.



........Kanske ska jag hoppa av bara för att vara snäll?


Duktig flicka

Tvätten gick utmärkt! Några kläder fick hänga på tork lite längre i lägenheten efter tiden gick ut där nere, men även dom torkade till slut! Sedan dess har jag också hunnit städa och diska. Känner mig som en otroligt renlig student!

Nu känns det dock som att det är extremt tomt i mitt kylskåp. Och då jag måste köpa nytt busskort imorgon känns det inte rätt att handla samma dag. Fast jag tror endå jag behöver göra det. Sen kanske jag kan hinna få lönen innan jag behöver handla igen...

Hjälp vad det går åt pengar när man bor ensam! Dock fick jag igår veta att jag eventuellt endast behöver betala tillbaka halva lånet för detta år! Något om att när man går en utbildning på gymnsienivå (som basåret är) som leder till en högskoleutbildning behöver man bara betala tillbaka hälften.. Vet inte riktigt hur det funkar. Men det låter väldigt bra i alla fall!


Pappa: Jo det var min första tanke också, men dom har aldrig hoppat av förut när dom hängt så på väskan. Och vi gick där igen sen och dom var inte kvar. Men helt säker är jag väl inte.

Tvättiden närmar sig

Gårdagens tvättning blev uppskjuten tills idag istället. Min tvätttid börjar om tio minuter. Jag är lite smått rädd, men det kommer nog gå finfint. Det är inte första gången jag tvättar, bara första gången jag gör det i en delad tvättatuga. Jag undrar om man ska sitta och vänta på tvätten eller om man går därifrån under tiden..

Only time will tell.


Annars då? Jotack. Sov hon annica inatt. Det var trevligt. Vi var nere och kollade på kulturkalaset en snabbis också. Hamnade ett tag på Maja Hirasawas konsert, hon var helt okej faktiskt. Fick mina solglasögon stulna när de hängde på min väska. Hoppas den lilla tjuven har mycket nytta av trasiga solglasögon.....

Första ledigheten

Annica har äntligen en ledig dag från sin nollning, så jag tog ett nudelpaket under armen och begav mig hem till henne. Nu sitter jag här medan hon sitter på golvet och räknar matte. Hon ger ifrån sig små ljud i stil med "Satfläsk", "Men jävlans faaaan" osv. Får känslan av att räknandet går alldeles utmärkt!

Vi har tidigare varit på Willys och inhandlat lite förnödenheter. Såsom Cola och choklad. Bara för att vi är fattiga studenter (vilket Annica dock inte är denna vecka, eftersom hon precis fått sitt studiemedel) ska vi ju inte behöva leva utan livets små glädjeämnen.

Hm. Nej nu är det dags att få henne att sluta plugga tror jag... Dags för henne att underhålla sin gäst!


Nu är det fredasmyyyyys

Ikväll blir det jag, bakad potatis, cola, tvn och choklad!

Imorgon ska jag nog ta och tvätta lite kläder.

TBTBT

En låång dag är på väg att ta slut. Hade i och för sig sovmorgon, vilket också troligen är anledningen till varför jag inte ligger stendöd i min säng just nu. Började halv elva med matte - vad annars? SOm tur var kändes min mattehjärna inte lika chockad idag. Fick till och med rätt på ett a4-långt tal! Slutade sen vid tre, men istället för att åka hem var det ju dags för TBTBT!

En tripp med Älvsnabben och en lång promenad senare befann vi oss i slottsskogen (som lilla jag faktiskt trodde var en skog..). Lite park-chill, grillning och brännboll blev det. Mysigt och trevligt! Nu ska jag snart slockna i min säng. Imorgon blir det att gå upp vid sex för lite mer matte..


Efterlyses: Fler kommentarer!

Pappasyndromet

Jag har upptäckt en sak. Så fort jag kommer hem till my little place sätter jag antingen på musik eller tvn. Känns som om jag kan ha ärvt det från någon närstående.......

I'm singing in the rain

Göteborg gillar att regna. Ännu ett vattenfall befinner sig utanför mitt fönster. Men samtidigt är det sol.. Mysko väder.

Dagen idag har kantats av matte. Och lite mer matte.
Först en 105 minuters matteföreläsning följt av 105 minuters matteräkning. Nästa gång ska jag ta med mig något att äta emellan. Hjärnan var rejält kokt efteråt. Och detta var den enkla matten. Matte som vi lärde oss i MatteB. Matte som vi redan kunde.

This is going to be interesting.

Vuxenpoäng

Idag fick jag mitt första brev! Från Trygg Hansa. Och nu har jag betalat min försäkringspremie. Gud så vuxen jag känner mig!

Jag har också nyligen gjort en matlåda tills imorgon. Plus fryst in en annan portion. Samtidigt som jag lagade och åt en tredje. Så otroligt duktigt av mig! Som kvällsmat serverades couscous/tonfisk/gräddfilsgegga. Och imorgon står kalkon och champinjonröra med couscous serverad med tomater och färsk champinjon på lunchmenyn.

Disken är också diskad. I badkaret. Så kan det gå när man köket två våningar upp!


Home Sweet Home

Sovrummet


Kontoret


Tv-rummet


Köket


Badrummet

Upprop - check!

Har idag träffat några väldigt trevliga människor! Efter lite information blev vi bjudna på lunch (för första och sista gången på året som dom så fins poängterade). Vi fick veta att lektionerna börjar redan imorgon.. MEN, de första två veckorna är det en genomgång av matte B, som en liten påminnelse. Vilket känns mycket bra.

Sedan på torsdag eftermiddag går tydligen TBTBT av stapeln. Tekniskt Basårs Traditionsenliga BrännbollsTurnering. Får hoppas att det inte regnar.. Men det ska bli kul! Imorgon eftermiddag bestämde jag och mina lunch-polers som jag träffade på idag (på lunchen) att vi ska gå lite på Göteborgs Kulturkalas. Det ska bli riktigt kul också!

De första veckorna har lite aktiviteter utspridda utöver skolarbetet, ingen riktig nollning, men lite så vi får lära känna varandra. Den riktiga nollningen får vi uppleva senare - nästa år!

Risk för skörbjugg

Här sitter jag och dricker te i min fina röda kopp!



Imorgon är det upprop. Så idag tog jag och Annica en tur med buss 16 till Lindholmen och virrade runt lite. Så nu hittar jag nog dit jag ska imorgon. Hoppas på lite människor att följa efter bara.. Sen kommer det gå svinbra detta!


Jag har blivit med böcker också! Ringde på en annons som satt på en dörr - och vips så är jag med böcker.

Andra inköp som gjorts under dagen:
En gardin. Batterier till termometern som införskaffades igår. En kyltermometer. Och en ljuständargrej.

Endast extremt roliga inköp. Imorgon ska jag handla lite grönsaker. Man vill ju inte få skörbjugg såhär precis vid terminsstarten. Något säger mig att det kan vara bra att ha tänder om man vill skaffa nya vänner..


Godmorgon Göteborg

Nyduschad, nyfrukostäten och nyorganiserad sitter jag nu här alone i lägenheten. Annica kommer snart tillbaka. Och eftersom hon sa att hon skulle komma snart antar jag att hon är här vid tvåtiden ungefär.

Jag har varit väldigt produktiv denna morgon. Diskat i handfatet, organiserat två lådor och flyttat in några saker i mitt lilla egna kylskåp. Fick nyvaken smyga upp i köket och hämta frukostsaker. Som tur var gjorde jag det utan att bli sedd.
Tror jag.
Alla dörrar här har ju titthål......


Nybliven Göteborgare

Första ensamma natten i lägenheten närmar sig. Fast den blir nog inte så ensam endå. Annica ligger nämligen på min säng och ser ganska permanent ut. Utanför fönstret befinner sig nämligen något som liknar ett vattenfall. Och hon verkar inte känna för att bege sig hemåt under sådanna förhållanden.

Det blir att pumpa upp luftmadrassen igen!

Efter att the family lämnade mig idag har jag och Annica promenerat.
Mycket.
Och duktiga nyblivna göteborgare som vi är kom kartan endast fram ungefär tre gånger. Varje gång för att se att vi var på helt rätt väg! Det känns mycket lovande inför framtiden.

Nu är det som sagt pumpningsdags. Och imorgon väntar nya äventyr: införskaffande av busskort och letandes efter uppropsplatserna!

/Glenn...........

RSS 2.0