Jullov!

Jag överlevde mattetentan också. Plus tågresan hem. Och nu sitter jag här i soffan och kollar på tv och gör absolut ingen nytta alls och dricker must.

Precis som jullov ska vara!

Gråtfest innan tentan imorgon

Här sitter jag och gråter till Svenska Hjältar.


One tenta down, one to go.

Nu ska jag bara lyckas hålla gång gärnan i fem dagar till. Sen kan jag sitta och oseende stirra framför mig i några veckor. Jag är så psykiskt utmattad att jag helst bara vill lägga mig ner i sängen och inte tänka på något alls. Men det går tyvärr inte. Inte än.

Bara att bita ihop, flytta in i matteboken, och inte andas förrän efter tentan på lördag.

När hjärnan tar semester

Häromdagen satt jag på bussen och kollade ut genom fönstret, sådär som man gör. Jag såg ett dike fullt med grönt gräs och fina vita blommor. Jag blev glad och tänkte hur fint det är här i staden! Sedan återvände min hjärna till mitt huvud och jag insåg att blommor inte blommar i december i Sverige. Och att mina blommor som jag såg inte alls va blommor - utan skräp. Fin stad och fint tvättade bussfönster..



Köpte idag hamburgebröd och Willys hamburgare. Stekte dom precis, och skulle sedan fixa ihop hamburgarna - såsom man gör när man ska äta hamburgare. Tog upp bröden ut sin påse, och skulle dela på dom och försökte ett bra tag innan jag insåg att dom inte va delade!!

Vem gör hamburgebröd med cirkus fem sesamfrön per bulle och som sen inte ens är delade?! Jag fick snällt ta fram en kniv och dela dom själv. Känns lite som att jag i så fall lika gärna kunde bakat mina egna bröd! Det hade jag gjort om jag ville dela på dom själv! Nästa gång är det jag som köper korvbrödsbagarns hamburgebröd. Willys får snällt sitta kvar i hyllan. Påsen går inte ens att återförsluta.

DÅLIGT.

Erkänner mig besegrad

Erkänner mig nu besegrad av Entalpi och Entropi, det får bli en rematch imorgon. Tills dess får skolböckerna lägga sig och vila. För snart ska jag ut och trotsa orkanen! Ska bli intresant!

Måste minnas att ducka om det kommer ett hus flygande...

Ska också bli intresant att se hur lång tid det tar att gå till Willys och sen till Annica i 32m/s-vindar. Heheh. Tycker faktiskt detta är barnsligt spännande! Sånt här händer aldrig i lilla Vässan minsann!

Morgonpigg

Godmorgon världen!

Här sitter jag och debaterar med migsjälv om jag ska kolla på julkalendern innan jag går till skolan.. Ska gå om tjugo minuter. Julkalendern håller på en kvart. Svårt val det där. Får debatera vidare några minuter till.

Och just eftersom jag snart ska gå är det klart att den lilla stormen just har hunnit ifatt oss här. Det har småregnat hela morgonen. Nu småregnar det inte längre. Ska bli mysigt att ge sig ut i!



Så imorse var jag en duktig student, gick upp sju för att plugga! Det gick väldigt bra att komma upp då, vilket möjligen kan ha haft något att göra med att jag gick och la mig halv nio igårkväll. Möjligen. Jag var nämligen en utomordentligt dålig student igår. Spenderade hela eftermiddagen med att kolla på Vampire Diaries.

Men nu ska det bli ändring på det! Efter matteföreläsningen idag är det jag som går och införskaffar mig oförsvarbart mycket godis och sen inte slutar plugga förrän på måndag! Tanken är ju i alla fall god.


Nämen sedär, nu är klockan halv tio! Debatterandet är över, eftersom jag inte hinner med bussen om jag kollar på julkalendern nu. Oh så fint allt fixade sig.

Pluggplanering

Torsdag: Organisk kemi

Fredag: Kemiska bindningar och Intermolekylära krafter

Lördag: Exempeltentor

Söndag: Balansera formler och det som behövs



Japp. Och nu får vi se hur länge denna planeringen håller...

Lite vardagsspänning

Under kemiföreläsningen igår fick brandalarmet för sig att sätta igång. Det är alltid intresant när sånt händer, för alla sitter och kollar runt sig i nån minut innan någon meddelar att det är brandlarmet, och då blir det fart på folk.

Dock går det inte speciellt fort att tömma en föreläsningssal, så jag var glad att det inte brann på riktigt - åtminstone inte vad vi såg. Hade det gjort det hade hälften troligen blivit nedtrampade.

Tydligen va det någon som tvättade nått rum med högtryckstvätt? Och något rök väldigt mycket av det, så själva rökdetektorn satt igång larmet. Men vi fick snällt stå ute i kylan och vänta på brandkåren, som bara tog några minuter på sig innan de ärade oss med sin närvaro. Det va ju kul i alla fall att veta att dom faktiskt dyker upp!



Imorse fick jag för mig att vara en god student, så även då dagens föreläsning inte börjar förrän kvart över ett, så gick jag upp sju. Sedan pluggade jag - mer eller mindre (med förskjutning åt det senare) - hela tiden tills klockan blev elva.

Då gick jag till köket och stekte korv.



Och jo, såklart kommer min siamesika tvilling med hem för jul!
Det måste ju betyda att vi borde få dubbelt så många julklappar..?

Tomorrow, tomorrow, toooomooooorroooww



Här sitter jag och min siamesiska tvilling och inte pluggar.
Vi sitter också och inte lagar mat. Och inte äter.

Vi har heller inget godis kvar.
Livet är tragiskt ibland.


Vår lilla undring just nu är dock hur många dagar i rad det är okej att intala sig att man ska börja plugga på allvar "imorgon"...
Jag röstar på minst tre. Eventuellt fyra.

Poletten har trillat ner!

Plötsligt ser jag med helt andra ögon på hur mol, molmassa och substansmängd hänger ihop! Finally! Som jag har längtat.

And the water is streaming once again

Igårkväll fick jag för mig att kolla i golvbrunnen i badrummet. Det ångrade jag samtidigt som jag tog bort nätet. Uäck!

Ända sedan jag flyttade hit har det varit väldigt dålig nedrinning i handfatet, och på senare tid har det också blivit det i badkaret. Då tog jag igårkväll saken i egna händer - och felanmälde det till hyresvärden. Imorse när jag vaknade hade jag fått ett mail om att fastighetsskötaren ska komma och rensa avloppet.

Och när jag idag kom hem från skolan - vid lunch, låg det en liten lapp i min hall om att arbetet var utfört! Det kallar jag fin service!

Så nu rinner vattnet så fint så fint! Dock är det fortfarande döäckligt i golvbrunnen. Men jag antar att det bara är så golvbrunnar är.


Time to get if off my chest

Man inser inte hur stökigt man har det förrän folk kommer hem till en. Nog för det bara va Anna och Alison som följde med mih hem på lunchen. Men när man måste ta upp betällningar på vad för slags bestick och tallrikar folk vill ha, eftersom allt (precis ALLT) är odiskat, börjar man inse att det är dags att diska. Och städa. Anna hittade damtussar på mitt skrivbord/matbord häromdagen. Det känns ju lite väl äckligt...

Så nu har jag spenderat en hel timme med att diska. Tråkigt men nödvändigt. Alison började skratta när hon såg att min badkar var fullt med disk.. Och jag måste faktiskt duscha ibland, och då blir det lite jobbigt om det är fullt med disk där.



Så, nu har jag ägnat ett helt inlägg åt att berätta hur äcklig jag är. Känns fint att få det berättat!

...


RSS 2.0