Jobba på lektioner?

Sitter i skolan igen. Vetenskap står på schemat. Vilket det kommer göra de närmsta fem veckorna. Jag ska skriva en vetenskaplig artikel om homosexuellas rätt till adoption. Typ. Låter fint tycker jag. Det värsta är bara att denna uppgift kommer jag aldrig kunna skriva sista kvällen.... inte bra. Det betyder nämligen att min fina studieteknik ej kommer fungera dessa fem veckor.. För första gången i denna skola måste jag därför jobba på lektionerna. Läskigt. Vi får se hur det går med det...

/M

Äntligen över!

Jag tycker det är sjukt skönt att valet är över! Äntligen är alla valaffisher nertagna, och man kan faktiskt se annat på tv än debatter. Så eftersom allt är över tänkte jag dela med mig av några tankar jag har runt min första gång som viktig valdeltagande medborgare.

På stationen fick jag en dag en ros av en sosse. Hon frågade lite snällt om jag visste vad jag skulle rösta på och jag svarade ja. Självklart frågade hon inte vad jag skulle rösta på - utan det var bara en trevlig lite fråga.

MEN, sedan innan jag skulle gå vidare, kände hon sig tvingad att tillägga: "Men det viktigaste är ju att du röstar alls." Hon sa det med en sån röst och blick att jag verkligen kände att hon inte trodde mig när jag sa att det var självklart att jag skulle rösta.

Jag blir så trött! Bara för att jag var en förstagångsväljare betyder inte det att alla behöver säga till mig att det är viktigt att rösta! JAG VET! Jag hade planerat att rösta i flera år. Hon var heller inte den enda vuxna som kände sig tvingad att poängtera vikten av att jag skulle rösta. Sluta med det.

Till sist vill jag också hälsa till Centerpartiet att de borde hålla sig ifrån min mobil! Jag blev chockad när jag såg smset om att "på söndag är det val" och att jag skulle rösta på dom. Snälla nån! Tror de att jag skulle missat att det skulle vara val?! Om jag hade planerat att rösta på dom hade jag troligtvis ändrat min åsikt i och med det smset. Nästa val - håll er borta från min mobil!

/M

Tema Vetenskap

Och så var det dags för skola igen efter en helg i Olso. Olso var kallt, soligt och väldigt mysigt. Många snygga killar springer tydligen Oslo maraton. Det gillar vi. Sen går de dock i ide och stannar där tills det blir varmt igen. Tror jag ska göra samma sak. Skulle vara otroligt trevligt.

Har fått för mig att jag ska flytta till Italien. Men som min lilla storasyster så fint påpekade borde jag kanske besöka landet innan jag flyttar dit. Får bli när jag blivit rik.

Annars då? Längtar tills helgen igen! Ska visita min lilla vän i Bromma. Ska bli väldigt roligt! Förhoppningsvis kan hon laga mat. Annars kommer vi inte överleva. Ingen av oss har pengar, så vi kan inte äta ute. Men det ska bli intressant!

Snart är det dags för lektion.. Tema Vetenskap står på schemat. Har ingen aning om vad det är egentligen... vi ska skriva någon slags högskoleuppsats om nått... Låter trevligt. Hum hum. Eftersom jag missade introduktionen igår när jag var i Olso vet jag inte alls vad vi ska göra idag. Men lite överraskningar i livet är alltid kul........

/M

Bussmysteriet

Det konstgaste hände idag på bussen! Gick som vanligt på min fina lilla 28a (i och för sig inte helt som vanligt. Det stod en stoor lastbil och blockerade busskuren, eftersom de gräver precis framför den.. så vi som skulle gå på där fick snällt flytta oss och ställa oss typ femtio meter innan. Bussen var snäll och plockade upp oss där i alla fall!)

SEN dock hände det märkliga. Väl på stan stannade den där jag skulle hoppa av - och jag hoppade av. Inga konstigheter där. MEN när jag vände mig om och kollade på bussen var det nummer 10! CHOCK! Vart tof 28an vägen?! Varför gick jag ur 10an!? Många frågor finns det..

Själv kan jag komma på ett antal svar på frågorna. Av de är det troligaste att jag någon gång under resan blivit bortförd av ailiens, sedan att de har planterat mig på 10an och raderat mina minnen av händelsen. Eller också somnade jag precis när jag gick av 28an, och vaknade inte förrän 10an stod på precis samma ställe. Men som sagt, det första alternativet låter troligast.

/M

Hoping it's time for a miracle

Sitter i skolan och väntar på att Grill-lektionen ska börja. När jag först såg mitt schema och det stod Grill tänkte jag "oh, ska vi grilla? så gott!" Dock visade det sig att så inte var fallet. Grill står för Grafisk Illustration. Jo, jag blev smått besviken jag också.

Imorse [läs:halv tolv] såg jag en riktigt snygg kille på bussen. Det var troligen höjdpunkten på min dag. Så optimistisk jag känner mig. Men det bevisar altså att det existerar snygga killar även i Västerås, vilket jag har varit skeptisk till i många år. Dock verkar de gömma sig rätt väl. Smått synd måste jag säga!

Nej nu är det snart dags att plocka fram serien som jag håller på att göra klart i Grill. Den ska vara klar imorgon så förhoppningsvis har den legat i mitt skåp och målat sigsjälv. Dock är jag skeptisk till det också. Men men. Maybe it's time for a miracle!

/M

Time to brag some more

The second post in one day. By activity here has gone up by almost 2000% i believe. But then again I haven't taken a math class in well over a year. So who knows? Just thought I'd work on my english skills a little bit. Just in case someone from my american life chooses to come by. Then they'll understand something here too. How wonderfully equal.

So I figured I'd brag some more about my English analysis result - an A. I kinda figured I would get an A though.. but it was my first this year! Time to brag I'd say.

Anyhow, my friend Johanna and I have started a band. Kind of. Not al all really. But we've been singing really beautilfully while playing msn-bowling in class. Me with an american accent and she with a brittish one. It's beautiful together. Believe me.. One of these days we're going to get a record deal. For sure.

/M

Efter en dag i soffan

Kollar på Biggest Loser med la papa och el sis. Jag gillar Biggest Loser (inte svenska verisionen dock.. dom tränar i en lada. det säger en hel del.) Nej jag gillar den amerikanska verisionen, där tränarna faktiskt skriker åt dom. Det är underhållande. Undehållning gillas. Jag tror jag ska hämta jordnötsringar snart. Sånt passar bäst framför program för viktminskning. Absolut bäst.

Jag vet inte om jag hinner träna denna vecka. Det känns inte bra. Jag har varit otroligt duktig i ungefär tre veckor nu. Gymmat mist två gånger i veckan. Men nu går det inte på de normala tiderna.. Så vi får se. Kanske blir en soffsittarvecka. Gör kanske inte så mycket det heller.

Dags för dagens tredje kopp te?
Jag tror det. /M

RSS 2.0