Update: Sista pluggdagen

Just nu sitter jag och äter lunch - frys/kylskåpsrens, alltid lika gott. Grävde fram en (ett?) korv och bröd och en köttfärspirog. Det är lite glest med mat i kylen just nu, och efter idag har jag planerat att jag inte ska äta hemma alls innan jag åker till Vässan på tisdag.

Imorgon blir det lunch med Alison efter tentan och sen pizza hos Annica på kvällen. Och sen på tisdag blir det antingen mat på stationen innan tåget går, eller om jag tar en macka med makrill hemma innan jag åker. Vi får se hur det blir. Jag vet att ni är otroligt intresserade av mina matplaner.


Nyss gjorde jag en exempeltenta för imorgon. Gick helt okej, måste bara plugga in dubbla vinkelns-formler och lite annat smått och gott trigonometriskt innan. Och göra en till exempeltenta. Är ganska säker på att jag i alla fall kommer klara tentan. Och just nu är det bara det jag satsar på. Ska bli så otroligt skönt att bli klar med allt!



Snart ska jag ge mig iväg och köpa tentagodis. Och sen tvätta litegrann. Fast 90% av smutstvätten får åka med hem och bli tvättad där. Ska nog kunna lämna soffan tillräckligt länge för att tvätta lite efter jag kommit hem!

Sovmysteriet

Jag har blivit jättedålig på att gå upp på morgnarna. Mest på grund av att jag inte har något att gå upp till annat än att sitta och plugga. Hade tänkt att gå upp sju idag, för att hinna plugga innan föreläsningen. Ställde först om klockan till halv åtta, och låg sedan kvar i sängen halvsovande och lyssnade på radio till klockan åtta. Så nu hinner jag inte plugga innan jag måste ge mig iväg till skolan.

Hade samma problem förra veckan. Ställde klockan på kanske nio, vaknade till, ställde om den till tio och somnade om. Någon gång stängde jag av den helt och vaknade istället halv tolv.

Det värsta va dock igår. I något slags halvsovande läge vaknade jag till några minuter innan klockan ringde vid nio och bestämde mig för att gå i botten med mysteriet om varför jag hela tiden sover längre än planerat. Jag ställde då om klockan till tio - eftersom jag tänkte att jag skulle ta reda på vem det är som ställer om klockan hela tiden....

Finns risk att allt detta pluggande håller på att göra mig psykiskt instabil.

Misshandlad hjärna

Jag är trött på att plugga. Hjärnan är inte medhjälpande på något sätt alls. Sitter och försöker träna hjärnan i att derivera baklänges - integrera, men det vill sig inte alls. Har börjat använda Annicas pluggteknik - skriva av facit, men jag har en känsla av att jag antagligen borde plugga på nått annat sätt.. Men vill det sig inte har man inte många andra val.

Jag tröstar mig med att det fortfarande är mer än en hel vecka innan tentan, och att jag egentligen inte riktigt än behöver börja tentaplugga på riktigt. Plus att jag igår köpte tågbiljett hem för sommaren eftersom detta är sista tentan innan sommarlovet. Det ska bli underbart att bara kunna ligga på soffan i två och en halv månad och inte behöva göra nått alls.

Utan vetskapen om att det är just det som väntar efter tentan den 21:a (sålänge jag faktiskt klarat de sista tentorna...) är det enda som gör att jag faktiskt orkar plugga mer. Aldrig förr har min hjärna känts så misshandlad..

Men bara ungefär två veckor kvar nu. Bara att hålla blicken nedtryckt i matteboken och hålla ut.

Städdag

Man vet att det är dags att dammsuga när man är rädd att det ska börja brinna i dammet som ligger i eluttagen..



Mitt livs goda gärning

Här sitter jag och ska bli värdsförälder såhär på fredagen.


Plötslig sommar

Under tiden jag suttit instängd i min lägenhet med näsan i fysikboken har det tydligen blivit sommar. Det va i fredags som jag stängde in mig själv, för att inte gå ut förrän igårkväll. Gissa om jag fick en chock när träden slagit ut och det kändes för varmt för jacka?

Och idag är det över 30 grader i solen utanför mitt fönster. Nyss tog jag mig en oförtjänad rast från pluggandet och gav mig ut på en liten promenad med Annica och en päron-daimstrut. I t-shirt. Och ångrade att jag hade jeans.

Nu undrar jag om jag verkligen bara suttit här och pluggat i en helg?
Eller om jag eventuellt legat i koma ett tag?

RSS 2.0