Första Advent har jag:

  • Ätit alldeles för mycket pepparkakor
     
  • Druckigt glögg för första gången i mitt liv
      
  • Nästan blåst bort på väg till och från Annica
      
  • Haft strömavbrott, dock medan jag inte var hemma
      
  • Pluggat alldeles för lite
      
  • Städat alldeles för lite
      
  • Ätit ännu fler pepparkakor

Halki halki

Idag har jag halkat runt på Stora Holms Trafikövningsplats! Det var väldigt väldigt kul, och väldigt väldigt svårt att göra det man faktiskt "skulle". Få stopp på bilen på innan en viss markering, samtidigt som man låg i rätt körfält var mer eller mindre omöjligt när man åkte i de hastigheterna "vägarna" hade.

Så idag har jag dödat ett antal älgar - och troligtvis dött eller åtminstone blivit väldigt skadad själv på köpet. Blivit påkörd av en buss - ett antal gånger. Och slirat runt riktigt ordentligt i en rondell!

Kul va det i alla fall! Och jag fick sitta ensam i bilen och köra, vilket va väldigt najs faktiskt. Skönt att slippa den lilla körskoleläraren som påpekar allt man gör.

Nu har jag dock ont i huvudet, vilket inte alls är lika skönt. Ska återvända till min säng med min burk eldoradoäckelpepparkakor. Torsdagsmys!

En liten svacka bara

Wooohoow, woooww, här va det tyst! Vet inte vad som har hänt. Eventuellt har vintermörkret ätit upp mig. Kommer hem från skolan och lägger mig under mitt täcke, ungefär. Nja okej, det kanske inte är riktigt sant det heller. Ofta är jag hemma innan det ens blir mörkt. Men det är ju så mycket annat man ska stå i hela tiden!

I helgen va ju också min lilla mor här och hälsade på! Vi kom fram till att vi aldrig umgåtts så länge ensamma någonsin förr. Men någon gång ska ju vara den första! Och vi hade det mycket mycket trevligt om jag får säga det själv!


Imorgon är det dags för att mig att göra halkan! Ska bli spännande. Jag förväntar mig något jätteroligt! Alla jag har pratat med har sagt att det är jättekul - till och med körskoleläraren sa att det är den bästa delen av utbildningen. Så uj vad jag ska ha kul! ...fast lite läskigt är det också.



Fick i fredags också veta mattetentaresultatet - bara tre veckor för sent. Fått veta att jag lyckades skrapa ihop poäng till en femma! Då blev jag lycklig!


Mumsig mat

Har precis lagat fetaostbiffar! Dom blev väldigt goda, så goda så jag blev lite chockad själv att det faktiskt är jag som gjort dom. Slängde i lite riven vitlök, lite kryddor jag hittade i skåpet, och fetaosten såklart. Muums!

Labbhelvete

Idag va jag ungefär en sekund från att bryta ihop totalt på kemilabben. Skola från åtta till fem, och däri labb mellan ett och fem - utan rast för att fylla på energin vilket tog ut sin rätt. Pendlade mellan att nästan bryta ihop och att bli galen ett bra tag. Tillsut blev i alla fall mina uträkningar rätt. Och kvart i sex fick vi tillslut lämna salen.

Nästa gång får det inte bli fel. Jag klarar inte det.


Finfint firande!



Ikväll firar vi Annicas femma på ekonomitentan och att ingen av oss har kuggat!
HIPP HIPP HURRAAA!


....än. Skulle fått reda på resultatet på min mattetenta i måndags. Still waiting.

Warm hands from now on

Idag frös jag om händerna. A LOT. SÅ på vägen hem slank jag in på Åhléns och blev stolt ägare till ett par skinnhandskar!



Labb och ledighet

Idag hade vi den första kemilabben på schemat! Vi fick bland annat sätta eld på salter och kolla lågfärgerna, också komma fram till att vanlig cola har högre densitet än cola zero. Att labba är riktigt roligt! Inte minst för att alla går runt i rockar och stora skyddsglasögon och ser mer eller mindre ut som galna vetenskaprmän hela bunten.


Imorgon är jag ledig. Dagen ska spenderas först med en körlektion, sedan lagandes lite matlådor och senare gymmandes. Dags för mig och Annica att träna upp oss till Christmas -11. Gäller att träna upp sig så man riktigt med gott samvete sedan kan ägna sig åt godis och mat i jul!

Idioter!

Så idag hade jag tvätttid halv tre. Hade bokat fyra maskiner så att alla kläder och lakan och handdukar skulle kunna tvättas. Går ner till tvättstugan och möts av två stora "UR FUNKTION"-lappar, greit tänker jag. Som tur var va det endast en av mna bokade maskiner som inte funkade, så jag hade ju tre kvar att använda. ELLER?

Inte alls! NÅGON IDIOT SOM SKULLE HA DEN ANDRA OFUNGERANDE MASKINEN HAR SNOTT EN AV MINA! Vafaaan?! Så nu är endast halva min tvätt i tvättmaskinen. Resten förblir otvättad. Första gången jag insett vad det är alla snackar om när man ska hålla sina tvätttider! HÅLL TVÄTTTIDERNA - ÅTMINSTONE HÅLL DIG TILL DINA EGNA MASKINER!

Manganoxid, dimangantrioxid, dimanganheptaoxid....

Nu har kemipluggandet kommit igång på allvar. Satt nyss och pluggade massa joner och salter och syror och sånt. till exempel lärde jag mig hur man skriver dimanganheptaoxids kemiska beteckning. Kommer jag troligen ha väldig nytta av i livet! Sen har jag också skrivit två a5 fulla av positiva och negativa joner som jag måste lära mig beteckningarna på utantill. Känns som att de små post-it-lapparna åker upp på väggarna snart igen!



Snart ska jag slänga i mig lite mat. Sedan ska jag bege mig till Willys och träffa upp Annica, sedan ska jag hem till henne på te- och tv-kväll, som jag så fint blev inbjuden till! Själv hoppas jag på att denna kväll innehåller choklad..

Har varit otroligt duktig och inte ätit godis denna vecka. Förutom snickersen på rasten idag... men den räknas inte. På kvällarna har jag istället ätit jordnötter. Känns mycket nyttigare, även fast det troligen inte är speciellt nyttigt alls faktiskt.. Men något måste jag ju småäta!

RSS 2.0